Guttorm Nordø møter May-Irene Aasen

29. november til 15. desember 2013alt

Hjertelig velkommen til årets siste utstilling i Galleri MAP

I 2013 gjorde vi en vri og utfordret Guttorm Nordø til å sitte ved rorkulten hele året. Guttorm tok imot utfordringen og har selv vært representert gjennom alle årets utstillinger hvor han inviterte noen av sine favorittkunstnere til å stille ut sammen med ham.

Til denne siste utstillingen i rekken inviterer han May-Irene Aasen til å vise nyere fotografier. Dette er første gang siden Malmö i 1994 at de igjen møtes til "duell": Foto versus maleri!

May-Irene Aasen fotograferer mennesker, dyr og landskap, og hun fokuserer gjerne på odde situasjoner og øyeblikk, ofte med en mørk, men humoristisk tone.
Hun forholder seg til det hun ser, der det skjer. Scenene hun henter motivene fra er realistiske, men hun lager gåter, kaos og subjektive fortellinger ved å sammenstille bildene i nye sammenhenger. Tanken er å engasjere både sin egen og betrakterens fantasi.
Hun er kanskje mest kjent som trommeslageren i Jokke & Valentinerne, og ikke alle vet at hun har fotografert like lenge som hun har vært musiker.

Guttorm Nordøs ekspressive malerier tilfører kunstvirkeligheten en helt særegen stemme. Eksplosjoner i farger, og ofte i rå, men treffsikre penselstrøk kan lede tankene hen på de klassiske bebop-musikernes utbrudd og krumspring. Også her finner vi odde situasjoner - figurer, portretter og fabeldyr på ville veier, og på nye eventyr. Hans univers av fantasifigurer ser ut til å være utømmelig!

Nordø har sin utdannelse fra kunstakademiet i Trondheim på begynnelsen av 80-tallet, og han har siden den gang vært en av landets mest lekne og aktive utstillere.

Dette er den åttende og siste utstilling i rekken.
Kunstnerne Guttorm Nordø møtte gjennom året i Galleri MAP har vært:
Jame One, Matt Willis-Jones, Tron Kittelsen, Diana Kinnerød, Eli Hovdenak, Jan-Erik Beck, Waldemar Hepstein og nå May-Irene Aasen.

Tidligere utstillinger med May-Irene Aasen, og med Guttorm Nordø i Galleri MAP: les mer her

OBS: Åpningstider:
Torsdag - søndag kl. 13 - 17
alt alt

alt alt