Guttorm Nordø møter Matt Willis-Jones

22. mars - 14. april 2013alt
Vi ønsker dere hjertelig velkommen til åpning av ny utstilling fredag 22. mars kl. 18.

Se omtale i Dagsavisen her

Galleri MAP fylte fem år i 2012. Fem spennende og lærerike år.
Vi er stolte av å ha kunnet vise frem både norske og internasjonale kunstnere. Foto, rock`n`roll og ekspresjonister er vel dekkende ord for mye av repertoaret.

I 2013 gjør vi en vri og har derfor utfordret vår yndlingskunster Guttorm Nordø til å sitte ved rorkulten hele året. Guttorm har tatt utfordringen. Han vil selv være representert gjennom alle årets åtte utstillinger og vil invitere noen av sine favorittkunstnere til å stille ut sammen med ham.

Denne utstillingen er nummer to i rekken. Vi ser frem til å fortsette konseptet og håper at flest mulig finner veien til Galleri MAP i løpet av året.

Andre kunstner ut er Matt Willis-Jones

Nordø sier: Jeg har sett flesteparten av de surrealistiske og tvers gjennom komiske kortfilmene til Matt Willis-Jones. Han har sin utdannelse fra Columbia College i Chicago og har laget mange filmer opp gjennom årene. Hans siste produksjon går for tiden sin lille seiersgang rundt om på internasjonale filmfestivaler, og noen av disse filmene vil også bli å se på utstillingen.

Da jeg fikk se Matt sine digitale malerier forsto jeg at han måtte bli en av dem jeg skulle møtes med på Galleri MAP i denne utstillingsrekken. Det viser seg nemlig at vi begge to, i årevis, har drevet en intens eksperimentering med å lage fotografiske arbeider uten bruk av kamera - Matt har brukt kun photoshop-verktøy til å male med, mens jeg har gått mer fysisk til verks, med kjemikalier og ueksponert film, collager laget av transparente og opake materialer tilvirket i lysbilderammer, deretter kopiert i analogt mørkerom eller skannet og bearbeidet i Photoshop - begge har vi endt opp med resultatene på fotopapir.

Matt kaller sine arbeider "digital paintings", mine arbeider kaller jeg kameraløst fotografi, og i dette møtet på Galleri MAP lager vi en utstilling med et utvalg av disse.

NB
På åpningen blir det verdenspremiere på Matts avslutningsfilm i serien "HUMA ERROR", som er en serie "kontorbaserte, surrealistiske kortfilmfabler".

Velkommen!

OBS: Nye åpningstider i 2013
Torsdag - søndag kl. 13 - 17 (stengt i påsken)

Neste utstilling åpner 26. april: "Guttorm Nordø møter Tron Kittelsen"