Guttorm Nordø møter Jame One

22. februar - 10. mars 2013alt
Vi ønsker dere hjertelig velkommen til åpning av ny utstilling fredag 22. februar kl. 18.

Se omtale i Dagsavisen her
Se omtale i Ditt Oslo her

Galleri MAP fylte fem år i 2012. Fem spennende og lærerike år.
Vi er stolte av å ha kunnet vise frem både norske og internasjonale kunstnere. Foto, rock`n`roll og ekspresjonister er vel dekkende ord for mye av repertoaret.

I 2013 gjør vi en vri og har derfor utfordret vår yndlingskunster Guttorm Nordø til å sitte ved rorkulten hele året. Guttorm har tatt utfordringen. Han vil selv være representert gjennom alle årets åtte utstillinger og vil invitere noen av sine favorittkunstnere til å stille ut sammen med ham.

Vi ser frem til å lansere dette konseptet og håper at flest mulig finner veien til galleriet i løpet av året.

Først ut er Jame One.

Nordø sier: Jame One er en levende legende på Oslos og Europas graffitiscene. Han begynte allerede på 1980-tallet og holder ennå koken. Han er en av dem som ikke gir seg, og i de senere årene, i godt voksen alder, har han også begynt å stille ut i gallerier. "Innendørs-CV-en" hans begynner nå å bli ganske lang.

Jame gjorde seg seriøst bemerket da han utga den første rendyrkede graffiti-fanzina i Norge, "From Here To..." i 1992. Forrige utgave kom i 1998, men hold dere fast - nå kommer det et nytt nummer, 15 år etter, i anledning utstillingen på MAP!

Likhetspunkter mellom Jame One og jeg: vi startet begge som gatemalere og er begge mer enn gjennomsnittet fascinert av trykkekunsten. Han var fanzinepioner på 90-tallet innen graffiti, og jeg på 80-tallet i forbindelse med Mail Art. Vi var begge opptatt av å skape kanaler for undergrunnen.

I dette møtet på MAP viser vi malerier på lerret og papir, trykk, objekter og mer.

Velkommen!

NB Nye åpningstider i 2013
Torsdag - søndag kl. 13 - 17