Guttorm Nordø, malerier

16. november - 9. desember 2012 LITT LYD FRA ÅPNINGENtitle ;-) OG ENDA LITT

Utstillingen består av nye, denne gangen små, malerier. Bilder som Nordø har hatt stående halvferdige gjennom de senere årene. Nå er de klare for dåpen og skal sendes ut i verden på egne ben.

"Dette er bilder jeg har hatt stor glede av å male, og her er det nettopp størrelsen som teller" sier Guttorm Nordø.

Han har tidligere blitt omtalt som manisk ekspressiv. Den omtalen kan fortsatt gjelde, men nå med hovedtrykk på ekspressiv.
Dette er en rå, primitiv, direkte og ekspressiv malekunst, slik det pleier å være med Nordø sitt uttrykk.

"Mani og manér henger godt sammen. Akkurat til denne utstillingen har jeg ikke vært så manisk, men snarere dominert av min egen manér - det å fotfølge mitt eget uttrykk, min personlige strek, å fortsette med å skape og utvikle min egen bildeverden."

Det er blitt sagt at det i Nordøs billedverden er fullt opp med relasjoner. Scener med forunderlige figurer som forholder seg til hverandre på de rareste måter.

"Det stemmer at det er masser av pussige relasjoner i bildene mine - situasjoner som utfolder seg der og da mellom en eller flere figurer, situasjoner og relasjoner som kan virke både skremmende, absurde eller rett og slett urkomiske. Men til denne utstillingen har det blitt en del portretter også. I kunsten min er ingenting planlagt, bortsett fra at jeg har planlagt å ha lerreter og maling tilgjengelig, for en trang til å male kan oppstå når jeg minst venter det. Da er det bare å henge seg på, slenge seg med, male i vei og siden se hva det blir til."

Guttorm Nordøs tidligere utstillinger i Galleri MAP - 2009 - 201

Les Nordøs CV her

alt alt

titlealt