Norwegian Metal, in Concert

- fotograf Per Ole Hagen alt

Åpning 30. mars, varer til 22. april 2012
Åpent alle dager 13 - 17 (mandag stengt)

Under Infernofestivalen 4. - 7. april har vi åpent fra 13 - 18
Da har vi også stand på Royal Christiania festivalhotell 13 - 18

Per Ole Hagen har jobbet som konsertfotograf i mange år. Gjennom hans bakgrunn som musiker, journalist, foreleser i rockehistorie, musikk-kritiker, musikksjef i NRK P1, og nå arbeid med musikkrettigheter i NRK, har han opparbeidet seg en lang erfaring med mange ulike musikksjangere.

I de siste årene har han trålet landet rundt for å dokumentere den norske metallrockscenen på et utall av konserter og festivaler. Fotografiene på utstillingen presenteres på fotopapir og delvis på metallplater. Blandt bandene finner vi Dimmu Borgir, Satyricon, Enslaved, Mayhem og 1349.

Når man ser på hans bilder oppdager man en tydelig lidenskap for fotografiet. For Hagen handler fotografiet om å fange essensen i en forestilling i et eneste lite fryst øyeblikk.

Til utstillingen har vi også laget en fotobok, Norwegian Metal in Concert, der vi har samlet seksti av hans beste fotografier, med forord av Anders Odden og rockefotografen Todd Owyoung. Dette er den første fotoboken om Norsk Metall som utgis av n norsk fotograf. Boken er i salg i galleriet, på standen på festivalhotellet og i bokhandlere.

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt med Infernofestivalen i Oslo.


Norwegian Metal - in Concert
- by photographer Per Ole Hagen

30. March - 22. April 2012
Opening hours: each day 13 - 17 (mondays closed)