Sister Rain

9. mars til 18. mars 2012
altÅpning med konsert 9. mars kl. 18
Konsert også fredag 16. mars kl. 19


Sister Rain ble dannet i 1988 og debuterte med platen "Sister Rain" samme år. Siste skiva deres kom ut i 2011. Da var det gått 13 år siden sist. Bandet fylte mange konsertsaler rundt om i Norge på 80 og 90 tallet og burde vært langt mer kjent enn det de er i dag.

Da Guns N`Roses på et eller annet vis fikk tak i skiva "Wild Flowers Grow" ble de så imponert at det ble etablert et samarbeid som resulterte i bandet Merchants of Venus og utgivelse av skive (nominert til Spellemannprisen i 1994). Les mer her

Tre av musikerne i den første utgaven av Sister Rain jobbet alle med silketrykk ved siden av musikken. Dette ga dem et godt utgangspunkt for å lage unike konsertplakater og platecovere. To av gutta restaurerte også tapeter blant annet for riksantikvaren, og fra dette arbeidet tok de med seg ideer og trykktekniske prosesser.

De tusen første eksemplarene av LP-en "Sister Rain" var forsynt med håndlagede silketrykkomslag. Like unike var omslagene til singelen "Respectable Faces" (1988), hvor vinylplatene var innpakket i tapet.

De har opp gjennom årene gitt ut flere plater med silketrykkcovere i varierende opplag, og diverse bokser som - i tillegg til musikk - inneholdt så forskjellige ting som T-skjorter, sokker, askebegre, blomsterfrø og sukkertøy. Plakatene var naturligvis like eksklusive og unike som platecoverne. Bandet har med andre ord raust forsynt platemarkedet med diverse rariteter og samleobjekter.

Etter storstilt leteaksjon kan vi nå med stolthet presentere noe av dette i Galleri MAP.