GAZA nå................fotodokumentar av Jon Lundell

Åpner lørdag 26.september kl. 18, varer til og med 11.oktober
Åpning med Erik Fosse

 

 _____________________________________________________

Abdullah:  8 år gamle Abdullah Almoni lå fire dager i huset med sine drepte slektninger før han ble funnet av Røde Kors.  Ni operasjoner senere er han oppe på føttene igjen.  To av hans brødre ble drept.  Hans 5 år gamle bror er hardt skadet og faren ble skadet i beinet da han var på vei til nabohuset .  

_____________________________________________________

Den nylig utgitte boka til Erik Fosse og Mads Gilbert omhandler i all hovedsak tiden under bomberegnet i Gaza.

Denne fotoutstillingen er en dokumentar om hvordan det er i Gaza i dag. 

Gjennom ord og bilder forteller Jon Lundell den usminkete sannheten om livet i Gaza akkurat nå.


Fotograf Jon Lundell dro til Gaza i mars 2009 bare to måneder etter at bombeangrepene fra Israel hadde stilnet.  Nå har han nettopp kommet hjem fra sitt andre besøk i Gaza. Lundell bodde sammen med noen av de familiene han har fotografert. Kanskje nettopp derfor viser hans bilder en nærhet og åpenhet som er unik.  

Dette bildet av Abdullah er bare et av mange sterke bilder han vil vise.  Ingen som har opplevd virkeligheten i Gaza kommer uberørt hjem.  Selv om denne krigen er over så lider menneskene i Gaza fortsatt. Det er denne virkeligheten Jon Lundell dokumenterer.

Hans bilder viser et samfunn som har blitt utsatt for tre års blokade og blitt brutalt overfalt av en av verdens mektigste krigsmaskiner.

Til tross for et samfunn etterlatt i ruiner og umenneskelige lidelser blant sivilbefolkningen viser også Jon Lundell oss gjennom sine bilder et folk som er fast bestemt på å overleve også dette.

Erik Fosse og Mads Gilbert gjorde en fantastisk jobb som formidlere av situasjonen i Gaza under bombingen.  Boka deres kom ut 17.september.
Erik Fosse vil være tilstede ved åpningen og vil holde et foredrag for oss.

Det vil være mulig å kjøpe boka i galleriet under utstillingsperioden.