"Raving `89" England

Fotoutstilling av Gavin Watson
4 - 20 september 2009

________________________________________________________

“I`d sit and watch people.
You could tell the moment like THAT! 
Your life`s not going to be the same ever again.”
GAVIN WATSON
________________________________________________________ 

”Acid house” eksploderte i London og Manchester i 1988.  Raving`89 tar oss med på et år med forstads-rave, musikk og dansing i sotete varehus; en ny ”Summer of Love” med våkenetter, smil, omfavnelser, lasere og dongeri, livet forandrer seg, folk lar seg rive med av musikken, venner og tilfeldige bekjentskaper.


Fotografen Gavin Watson er blitt genierklært av britiske musikkjournalister. Han har tidligere utgitt to fotobøker, ”SKINS” og ”SKINS & PUNKS”.  Han vokste opp som en forstads-skinheads og viste i disse to bøkene utrolig fine portretter av vennene sine og seg selv.  


I ”Raving `89” har han sparka av seg Doc Martens-skoa og dratt på Rave-party.  Igjen tar han med seg sin bror Neville (gutten som var forbilde for hovedpersonen i filmen ”This is England”).  Denne gang er Neville også med på å lage tekstene til boka.  Med andre ord viser Gavin et liv han har levd i alle de tre bøkene han har gitt ut.  Han er med på det som skjer, han er ikke bare en iakttaker, men forteller hvordan det virkelig var.


Ingen har som Gavin dokumentert denne epoken. 

Å følge med på Gavin er ikke bare å se på fine bilder.
Det er et liv.  Hans liv.  Det er en mann som har levd og lever.

Priser 1.600 - 3.100
Bok 200