Dagfinn Knudsen


Hjertelig velkommen til bollefest siste dagen av utstillingen 17. november kl. 13 - 17
Dagfinn Knudsen vil være tilstede hele dagen

1. - 17. november 2019

(Se åpningstidene under bildet)

 

Hjertelig velkommen til årets utstilling med Dagfinn Knudsen.
Den kjente og kjære grafikeren holder koken. 

Siden debuten i 1980 har han holdt en mengde separatutstillinger over hele landet, og har også hatt flere utstillinger utenlands, blant annet i Berlin og Stockholm.

Dagfinn Knudsen har alltid hentet inspirasjon til sine motiver gjennom å iaktta mennesker. Tidlig på 80-tallet var han en del av Oslos punkmiljø og det var derfor naturlig at han ble en av de første i Norge til å formidle "punk-moten" i sine portretter.

De fleste av arbeidene hans er utført i koldnål og lignende klassiske "metallgrafiske" teknikker. Grovt rissede motiver, uten omveier, rett på sak og med farger som ser ut til å være brutalt presset ned i papiret. Motivene kan virke enkle, men strutter av sjel og er faktiske resultater av en møysommelig og tidkrevende prosess.

Knudsen har holdt fast ved og videreutviklet sin teknikk, fortsatt er motivene hans inspirert av mennesker, moter og trender.

Motivene er som oftest kvinneportretter - helt naturlig i følge Knudsen selv - for her er de ytre ulikhetene størst.  Og ser man nærmere på de maskeaktige figurene finner man de sarteste menneskelige uttrykk bak alt det ytre stæsjet og kostymene.

For å få et friere uttrykk komponerer han bildene uten bruk av forelegg eller modeller.  Stilen er stram og urban, der den menneskelige anatomi fremstår fordreid og forenklet.

Dagfinn Knudsen sine bilder er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Samtidsmuseet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd.

 

Vi gleder oss.

Hjertelig velkommen!!!

 

Åpningstider:
Lørdag 2. - søndag 3. november kl. 13 - 17
Fredag 8. - søndag 10. november kl. 13 - 17
Fredag 15. - søndag 17. november kl. 13 - 17