Guttorm Nordø INK!

INK!

20. september 2019 skulle Guttorm Nordø sin bok INK! vært feiret her i Galleri MAP med bokslippfest og utstilling, men på grunn av tekniske problemer med helsen har han måttet velge bort bokfesten og utstillingen denne gang. Det betyr slettes ikke at boken er utilgjengelig, og at den ikke kan feires!

Boken kan enkelt kjøpes (med gratis porto) via Guttorms nettside ved å trykke ... her.

Med denne boken gjenoppliver Guttorm Nordø det smått legendariske forlaget Idiot Press, som sto bak en masse merkverdige, små utgivelser i Trondheim i 1980-årene; musikk, fanziner, street art-plakater, postkortserier.

INK! er, som tittelen antyder, en samling av tusjmalerier og tusjtegninger, alt fra miniatyrer til relativt store formater, laget i årene 1988 til 2019.

Bokens innhold er et solid og representativt utvalg fra mer enn tredve års traktering av pensler, pennesplitter og Black Indian Ink.

Boken byr også på tekster av forfatteren Erland Kiøsterud, kunsthistorikerne Øivind Storm Bjerke og Roberto Ohrt, og kunstkritiker Tommy Olsson.

292 sider, innbundet, 4-fargers trykk, format 14 x 24 cm, 455 bilder

Over firehundrefemti tusjinger har fått sin plass i denne boka, og er du først Nordø-fan, eller interessert i å bli det, eller kanskje bare veldig glad i Black Indian Ink, så har du virkelig noe å se frem til. Dette er boka du kan bla i, gang på gang, og det i årevis fremover. (May-Irene Aasen)

              

Bilde 1: Boka

Bilde 2: INK! Bokslippfest og utstilling i Wold Visningsrom, Trondheim juni 2019. (Foto: Ragnar Wold)

Bilde 3: DumDum Boys konsert  i Trondheim juni 2019 med Guttorm Nordø sine tusjtegninger overført til et 11 meter høyt sceneteppe bak bandet. (Foto: Lars K. Lande)